Spring til indhold
Hjem » Vordingborg Kommunes grønne omstilling

Vordingborg Kommunes grønne omstilling

Vordingborg Kommune er frustrende langt bagud med den grønne omstilling i forhold til andre kommuner.

Det er en opgave for os alle sammen og i allerhøjeste grad også for vores kommune. Sammen kan vi skabe konkrete forandringer i vores dagligdag – og kommunen kan gøre en stor forskel.

Men hvad er det så, kommunen helt konkret kan gøre?

Jo, vi skal stoppe med spotsprøjtning, kommunale bygninger skal klima- og energirenoveres, kloaker skal opgraderes til de stigende regnmængder, energiforsyningen skal omlægges til at være CO2-neutral, styrtregnen skal være med til at skabe flotte grønne byrum, medarbejdere skal køre i elbiler rundt i kommunen, lavtliggende beboelse skal klimasikres, kommunens indkøbsaftaler skal laves med leverandører, der arbejder aktivt med genanvendelse og borgere og virksomheder skal inddrages i den grønne omstilling.

Når det kommer til affaldssortering, så viser en nylig undersøgelse fra Miljøstyrelsen, at vi også gerne vil sortere vores bio-affald. Hele 56 % i Region Sjælland svarer ’ja tak’ til bio-affaldssortering. Så lad os slutte os til de 22 kommuner, der allerede sorterer deres bio-affald.

Vi skal i det hele taget tænke på affald som en ressource, der skal bruges, og ikke et problem, der skal fjernes. Vi skal blive bedre til at sortere vores affald, både hjemme og på genbrugspladsen. Radikale Venstre har en vision om et affaldsfrit Danmark i 2050, og hvorfor ikke gøre Vordingborg Kommune til den første kommune, der kommer i mål med det?

Grøn omstilling er en vigtig del af det at være en moderne kommune, der kan tiltrække nye borgere og virksomheder.

Stem på nr. 3 på Radikale Venstres liste, hvis du vil være med til at omstille vores kommune.

Kathrine Olldag

Skovvej 4

4720 Præstø

Kandidat nr. 3 for Radikale Venstre

1 tanke om “Vordingborg Kommunes grønne omstilling”

 1. På Bogø varer det ikke længe, før der bliver tilbudt stofposer til låns i Dagli’Brugsen.
  Produktionen af poser er allerede i gang.
  Der bliver genanvendt og brugt rester i stor stil.
  Følg forløbet i den lokale presse (Bogø Portalen – udkommer dagligt/når der er nyt og Bogø Tidende – udkommer hver onsdag)

  Du og Vordingborg ønskes et godt valg.
  Hilsen Dorte Brunø

Der er lukket for kommentarer.