Spring til indhold
Hjem » Radikale Venstre: Skatten skal sættes op med 1 pct.

Radikale Venstre: Skatten skal sættes op med 1 pct.

Det er kun en uge siden, at kommunalbestyrelsen vedtog endnu et skrabet budget, hvor hver en femøre er bøjet to gange for at få enderne til at mødes. Endnu engang er der vedtaget et budget, hvor område efter område pines til det yderste. Uanset hvordan man vender og drejer det, så er Vordingborg  en udsultet kommune. Vi halter bagefter på alle kerneområder. Er det virkelig sådan en kommune vi vil ha’?

Borgerne i Vordingborg Kommune fortjener en ny politik. Det er tid til at droppe stædige ideologier og de seneste mange års drænende blokpolitik med snævre budgetflertal.

Det er tid til at være modige og sige tingene som de er. Det er tid til at tænke på hele kommunen og løfte i fællesskab.

Derfor tager Radikale Venstre nu bladet fra munden og foreslår at skatten i Vordingborg Kommune sættes op med en procent.

I årevis har vi  lyttet til, hvor dårligt skoler og daginstitutioner har det. Der mangler lærere, pædagoger, specialtilbud, ledelse, faciliteter osv. Vi har også lyttet til, hvor skidt det står til på ældreområdet, hvor der mangler hænder, tid til den enkelte og ordentlig mad.

Vi kigger os omkring på vores kommune og må konstatere, at den er slidt og utidssvarende. Bygninger og faciliteter kan ikke hamle op med hverken arbejdsmiljøkrav eller klimaudfordringer.

Alt det vil vi rette op på med en skattestigning. Borgerne i Vordingborg Kommune skal have det ligeså godt som i vores nabokommuner.

I vores kommune tjener vi gennemsnitligt 2

75.000 om året (KL, 2015). Det er en del mindre end folk i kommunerne nord for os.

Og på trods af, at de andre kommuner i regionen får flere penge i kassen gennem skatten, så har de alligevel turdet hæve skatten, så den ligger højere end hos os. På den måde får de enderne til at mødes. Det gælder Faxe, Ringsted, Sorø og Odsherred, hvor skatteprocenten ligger 1 – 1½ % højere end hos os.

Det er ikke et mål i sig selv at sætte skatten op. Det er et middel til at give vores kommune det længe tiltrængte løft. Vi kan ikke blive ved med at flytte rundt på utilstrækkelige midler. Lad os tage styringen tilbage!

Så i stedet for at skændes om penge, der ikke er der, så skal vi droppe berøringsangsten og løse det grundlæggende problem én gang for alle.