Spring til indhold
Hjem » Kulturens damplokomotiv på Sydsjælland skal findes i Vordingborg Kommune

Kulturens damplokomotiv på Sydsjælland skal findes i Vordingborg Kommune

Vordingborg Kommune skal være med til at genopfinde kærligheden til kulturlivet i 2022. Hvis der er noget der kan samle os, så er det vores traditionsrige kulturliv. På kryds og tværs af overbevisninger er vi i stand til at hylde og elske koncerter, teater, markeder og meget mere. Men ligesom med alt andet kærlighed, ved man ikke hvad man har før man har mistet det.

De seneste to år har Vordingborg Kommune, ligesom alle andre, mistet sin kærlighed til diverse kulturoplevelser grundet aflysninger. Det har givet en øjenåbner uden lige. Vi kan ikke leve uden dem. Hvad er vi uden Fransk Forår i Præstø eller uden lange sommeraftener i Vordingborg Festuge? Kulturen er en del af vores identitet. Vi har manglet det.

Senest har storskærmsarrangementerne til EM-kampene på Slotstorvet og WAVES-teaterfestivalen i Vordingborg givet en forsmag på hvad vi har manglet, i hvad der føles som en evighed. Kulturlivet skal have lov til at vokse alt hvad det kan, og Vordingborg Kommune skal prioritere alle mulige midler for, at lade kulturlivet få sin identitet tilbage. 

Vi skal have kulturlivet tilbage, og det skal have lov at vokse med nye tilbud.

Patrick Mathias Rasmussen