Spring til indhold
Hjem » Kultur og fritid som dynamo!

Kultur og fritid som dynamo!

Af: Kathrine Olldag

I Vordingborg Kommune bruger vi kun ca. 1,9 % af vores samlede budget på kultur og fritid.

Det handler om det gode liv. Det handler om at gå til gymnastik om mandagen, til kor om tirsdagen, til madlavning om onsdagen, i teatret om torsdagen, på museum om fredagen, til koncert om lørdagen og så blive hjemme og læse en god biblioteksbog om søndagen.

Det handler om alt det, der er med til at give livet indhold. Alt det der er sjovt, meningsfyldt og oplysende.

Kultur- og fritidsområdet har ligesom resten af kommunen væres udsat for generelle besparelser lige siden kommunesammenlægningen. Det har været en god proces, der har fremprovokeret innovation og nye kreative løsninger rundt omkring. Men nu kan der ikke skæres mere, uden det går mærkbart ud over kvaliteten af tilbuddene.

Det skal være slut med besparelser på vores haller, foreningstilskud, teatre, biblioteker, koncerter osv. Vi vil i stedet investere i nye og bedre rammer. Vi vil bakke op om initiativer fra borgerne og om de gode ideer fra frivillige og foreninger. Vi vil støtte vores professionelle aktører i deres innovative arbejde og udvikle vores kommune i fællesskab.

Og det betaler sig at investere. Vidste du f.eks. at Gymnastikforeningen Præstø fjord næsten fordoblede sit medlemstal da Multicentret i Præstø åbnede? Gode rammer betyder alt for et lokalsamfund, og Multicentret er et rigtigt godt eksempel.

I Radikale Venstre synes vi, der er mærkeligt, at Kultur/fritid er placeret sammen med skoleområdet i kommunens organisation. Kultur og fritid handler først og fremmest om samarbejde med frivillige, om fritidsaktiviteter og kulturoplevelser.

Vi mener, det skal flyttes til området for strategi og udvikling. Så vil det ligge på samme område som lystbådhavnene, så vi måske langt om længe kan få en bedre synergi mellem frivillige, foreninger, aktiviteter, brugere og udvikling på havnene.