Spring til indhold

Kathrine Olldag

Byrådskandidat

Medlem af Folketinget

Den kommunale sammenhæng i nationalt perspektiv

BOPÆL - VORDINGBORG

Kathrine Olldag står som nummer 2 på Radikale Venstres liste til kommunalvalget til november. Hvis navnet lyder bekendt er det meget muligvis fordi du har lagt mærke til hende i et nationalt perspektiv. Kathrine Olldag blev i 2019 valgt til Folketinget for Radikale Venstre. Her bruger hun dagligdagen på at holde den radikale fane højt som skatteordfører, fødevareordfører, menneskerettighedsordfører, landdistriksordfører og senest udlændingeordfører.

Kathrine Olldag stiller op til kommunalvalget i Vordingborg Kommune fordi hun gerne vil binde national og lokalpolitik sammen. Alt for tit forsøger Christiansborg at detailstyre kommunerne, mens kommunerne måske ofte er lidt for hurtige til at skyde skylden på Christiansborg når noget går galt. Den usunde politiske kultur forsøger Kathrine dagligt at gøre op med.

Kathrines mærkesager er grøn omstilling, kultur og fritid samt et bedre børneliv. I en kommune med langt mellem ladestanderne og kort mellem oliefyrene skal grøn omstilling tænkes ind i samtlige kommunale dagsordener. Ellers kommer vi ikke i mål med vores 70% CO2 reduktion.

Den grønne omstilling
I en kommune med langt mellem ladestanderne og kort mellem oliefyrene skal grøn omstilling tænkes ind i samtlige kommunale dagsordener. Ellers kommer vi ikke i mål med vores 70% CO2 reduktion.

Kultur- og fritid
Vordingborg Kommune har i de sidste fire år haft en handlekraftig, modig og visionær kultur og idrætspolitik. Gamle ordninger er nedlagt og der er fundet penge til nye projekter. Det vil Kathrine gerne står i spidsen for at videreføre. For det kræver en politiker, der kender området og lovgivningen bag – og tør tænke nyt.

Børneliv
Vordingborg Kommune har en stor udfordring med social mobilitet blandt børn og unge. Det er kommunens suverænt største strukturelle udfordring, at så utroligt mange unge (langt flere end landsgennemsnittet) ikke trives og ikke får en uddannelse. Det starter i vuggestuen, hvor den tidlige indsats er uvurderlig. Det fortsætter i en godt normeret børnehave og i en folkeskole, som har ressourcerne og friheden til at tænke nyt og afprøve metoder, der passer til netop de børn, der bor i vores kommune.