Spring til indhold
Hjem » Fra drift til udvikling – læg havnene ind under kultur og fritid!

Fra drift til udvikling – læg havnene ind under kultur og fritid!

Mange turister besøger vores kommune fra vandsiden, og det skal de blive ved med. Faktisk vil vi gerne være deres – og alle deres sejlende, dykkende og svømmende venners – foretrukne valg.

Med et stort vandaktivitetsprojekt på vej og et strategisk og ambitiøst fokus på vores havne er det ved at være tid til at ændre den måde, vi arbejder med havnene på.

Vores havne varetages af kommunens tekniske område, som helt naturligt har fokus på driften af den statiske og fysiske ramme. Men havne er ikke kun broer, asfalt, oprensning og bygninger. Havnene defineres i endnu højere grad af aktiviteter, foreninger og frivillige ildsjæle. Havnene er dynamiske og levende og har kæmpestort udviklingspotentiale.

Hvis vores nye havnestrategi skal være en udviklingsstrategi, så skal vi holde op med at se havnene som en driftsopgave og begynde at kigge på dem som en udviklingsopgave.

Derfor foreslår Radikale Venstre, at vi flytter havnene væk fra det tekniske område over til kultur og fritid, hvor forvaltningens samarbejde med frivillige og professionelle aktører er dybt integreret i alle arbejdsgange.

Kultur og fritid er sat i verden for at udvikle og skabe aktiviteter i et bredt samarbejde med frivillige, foreninger og professionelle aktører, og derfor mener vi, at en forankring af havnene i denne afdeling, netop er dét blik, der skal kastes på havene for at komme i mål med ambitionerne.

1 tanke om “Fra drift til udvikling – læg havnene ind under kultur og fritid!”

  1. Per Starup Sennicksen

    Den nye havnechef, som nu efter kun et år er blevet gået grundet uoverensstemmelser med de lokale havnebestyrelser, havde lavet en strategiplan for “Blå Vordingborg” som var/er stærkt udviklings fokuseret.
    At flytte opgaven internt fjerner næppe udfordringerne med ønsket om lokal selvbestemmelse.
    Men udvikles skal der. Hygge ved vand tiltrækker turister og skaber vækst.

Der er lukket for kommentarer.