Spring til indhold
Hjem » Et helt unikt teatermiljø

Et helt unikt teatermiljø

Blam - Neander Teater

Teaterkunsten i Vordingborg Kommune blev fejret grundigt, festligt og overbevisende ved overrækkelsen af årets Kulturpriser på spillestedet STARS den 18. januar.

Det er aldeles velfortjent at der kommer fuld offentlig fokus på værdien af et så egenartet og levende kunstnerisk miljø. Både producenter, kunstnere, arrangører, formidlere – og vores Teaterhøjskole er vigtige brikker i dette.

Man kan ønske at der i fremtiden vil kunne etableres et bredere samarbejde mellem disse aktører – og kommunen – om fortsat udvikling af teaterområdet. Og at også de fysiske forhold får et løft.

Samtidig er det helt tydeligt at satsningen på et egnsteater har været rigtig. Når der skabes grobund for et stærkt kreativt miljø er det noget der spreder sig som ringe i vandet. Aktiviteterne på Egnsteatret Cantabile 2 har været den direkte årsag til at vi i dag har så stærke teaterproducenter i kommunen og at vi har Waves, en teaterfestival med tusindvis af besøgende.

Med en fortsat fokus på teaterkunsten er der ikke blot mulighed for at der i Vordingborg Kommune kan produceres og spilles forestillinger af højeste kunstneriske kvalitet, men også at kommunen i kraft af sit helt unikke teatermiljø kan profilere sig endnu mere på kulturområdet.

Med berigende oplevelser, kultureksport, branding og lokal udvikling til følge.

 

Om prisuddelingen:

Årets kulturpris gik til Paolo Nani Teater, Neander Teater og Cantabile 2. Talentprisen gik til Ea Melissa Herbst Gjedde Christiansen. Derudover fik Teaterhøjskolen Rødkilde dommerkomiteens særlige anerkendelse.

Her er links til en række af aktørerne i Vordingborg Kommunes teatermiljø:
Paolo Nani http://www.paolonani.com
Neander Teater http://www.neander.dk/
Cantabile2 http://www.cantabile2.dk/
Teaterhøjskolen Rødkilde http://www.rodkilde.dk/
Teaterforeningen Bøgestrømmen http://teaterforeningen.dk/

 

Thomas G. Bagge
Radikale Venstre i Vordingborg

Tags: