Spring til indhold
Hjem » Det forsømte valg

Det forsømte valg

Snart står kommunalvalg 2021 for døren. Borgmesterkæderne ligger i de respektive skuffer rundt om i landet og rasler af spænding, ja, hvis du lytter rigtig godt efter, kan du ligefrem høre dem. De venter bare på at blive sluppet løs, for straks at kaste sig om halsen på de respektive ny- eller genvalgte borgmestre.

Ved siden af kæderne ligger skåltalerne. Der er ikke blevet færre af dem siden sidste kommunalvalg.

Men vent nu lidt…..var der ikke også noget med et andet valg? Noget med de dér regioner?

Jo kære læser, det kan du tro der er! Den 16.11.2021 kan du nemlig også stemme til Regionsrådet.

Nå, tænker du så, mon det vedrører mig? Ja kære læser, det kan du tro det gør.

Vidste du at Regionerne har ansvaret for de praktiserende læger?

Region Sjælland står overfor massive udfordringer i forhold til mangel på praktiserende læger. Dette gælder i særdeleshed også for Vordingborg Kommune, hvor læger der er 64 år. + udgør ca. 27 %. Desværre følger tilgangen af nyuddannede læger ikke trit, hvilket betyder, at du risikerer at komme til at opleve et utal af skiftende læger, det gør jeg i hvert fald, og hver gang skal du så at sige begynde forfra. Jeg mener ikke at det kan være rimeligt; det er ikke lighed i sundhed.

Vi bliver nødt til at se på, hvordan vi kan gøre det økonomisk attraktivt at fastholde de nyuddannede læger, når de er på deres turnus i vores skønne region. En person sagde til mig fornylig at: ”vi kan alene ikke sælge vores region på fuglekvidder og grøn natur”. Jeg er nu ikke helt enig, for naturen er netop unik for vores region. Fra det kuperede landskab på Midt- og Vestsjælland til de uendelige vidder på Lolland udfolder naturen sin smukkeste mangfoldighed. Og måske vidste du det ikke, men det er faktisk også én af regionens opgaver at sikre udvikling af natur og miljø.

Jeg stiller op til regionsrådet i Region Sjælland, da jeg blandt andet vil arbejde for, at skabe lighed i sundhed. Det kan vi blandt andet sikre os, hvis vi får flere læger til hele vores region. Til kommunalvalget er en af mine mærkesager, at tiltrække og fastholde arbejdskraft: også kaldet bosætning. Det hænger uløseligt sammen med målet om flere læger.

Tænkt nyt og stem personligt d.16.11.2021.

Jeg ønsker jer alle nogle gode valg.