Spring til indhold
Hjem » Børns trivsel kræver nærvær

Børns trivsel kræver nærvær

Formanden for BUF udvalget, Kirsten Overgaard, udtaler til Sjællandske medier i debatten om 33 børn til 1 pædagog, at ” I dag er der 26 børn til 1 pædagog, så mange flere børn er der altså slet ikke tale om.” Radikale Venstre er dybt uenig i den udtalelse. 7 børn ekstra er mange. Det er et helt drengefodboldhold.
Hvis man meget sympatisk og reelt ønsker at nedsætte forældrebetalingen i skoleklubberne, må det ikke ske på bekostning af de menneskelige relationer, som vil gå tabt med 33 børn til 1 pædagog. Børns trivsel skal ikke sættes ind i et regneark. Børns trivsel kræver folk på gulvet og dermed tætte relationer og nærvær gennem hele opvæksten.
Hvad hvis et af børnene kommer til skade? Hvem bliver så hos de 32 andre?

Vibeke Grønbæk, Radikale Venstre

1 tanke om “Børns trivsel kræver nærvær”

  1. Det er dystre fremtidsudsigter for SFO’erne – skoleklubberne – 33 børn pr pædagog betyder, at vi får svært ved at registrere børnene. Det bliver ren opbevaring, og den ekstraindsats der er givet i skolen vil nu gå tabt. SFO’erne bliver ventesale, hvor børnene sidder til de bliver hentet eller må gå hjem. Vi kan allerede mærke det nu efter de nye skoletider er startet. Men måske var det øvelsen, at SFO og pasning af skolebørn efter skoletid skulle ophøre. Hvis det var målet tror jeg øvelsen er fuldbragt.
    Det bliver hverken sjovt for børn eller de få voksne. Fy skam dig Kirsten Overgaard, som jeg ellers før i tiden kendte som en der ville have kvalitet til børnene og stod forrest i rækken af klagere, når der var overgreb på vej. Nu står du selv i spidsen for et overgreb.

Der er lukket for kommentarer.