Spring til indhold
Hjem » Børne- og ungepolitik

Børne- og ungepolitik

I den forgangne uge har Radikale Venstre foreslået at der mindst skal være 2 pædagoger og én medhjælper pr. 10 børn i vuggestuer og det samme til 19 børn i børnehaven. Det lander lige ned i processen omkring Børne- og Ungepolitikken i Vordingborg Kommune. Børns vilkår under opvæksten, helt fra fødslen, er afgørende for hvordan de klarer sig i skolen og senere i livet. Det er veldokumenteret. Hvis vi skal bryde den sociale arv, kommer vi ikke udenom at se på normeringerne i vores børnehuse. Det Radikale forslag er beregnet til at give 27 ekstra pædagoger i Vordingborg Kommune. Da Radikale Venstre er kendt for økonomisk ansvarlighed, er der også et forslag til finansiering: Hæv pensionsgrænsen i 2020 i stedet for, som planlagt, i 2025. Det kan naturligvis diskuteres. Det kan derimod ikke bortforklares at der skal ske noget på børneområdet, hvis vi skal bryde den sociale arv, og hvis den fremlagte Børne- og Ungepolitk ikke blot skal være en skåltale. Et mål uden en plan er en drøm. Ambitiøse mål er intet værd, hvis de ikke følges op af en ambitiøs politik.

Carsten Nøhr Larsen
Spidskandidat for Radikale Venstre i Vordingborg

 

27 flere pædagoger i Vordingborg Kommune. Carsten Nøhr Larsen, radikal spidskandidat i Vordingborg og den radikale leder Morten Østergaard er enige.

 

1 tanke om “Børne- og ungepolitik”

 1. Hej Carsten

  Jeg er faglig sekretær i BUPL Sydøst i Vordingborg. Og dækker blandtandet skoleområdet i Vordingborg. Vi har jo lige nu en lidt større opgave foran os i forhold til den nye Børne og Ungepolitik, som snart skal op i byrådet til beslutning.

  Vi har valgt at dele dig debat indlæg i avisen på vores FB site.
  Vi er meget enig med dine betragtninger. Og dit udsagn passer utroligt godt ind i vores holdning om daginstitutionerne og manglende pædagoger.
  Har du ikke lyst til at følge vores FB side, linket og dit debat indlæg, kan du læse på vedhæftede link.
  Du er også, såfremt du måtte ønske det, velkommen til at gå nærmere i dialog med os på mit FB site og pr mail eller tlf.

  https://www.facebook.com/buplsydoest/posts/1051495638294260:0

Der er lukket for kommentarer.